Zodra het weer wat druilerig wordt, verlang ik weer naar de zomer. Salsamuziek valt nog wel te regelen als ik onderweg ben, maar de jurkjes blijven nu toch echt in de kast. Om de sfeer weer naar boven te halen mag ik me melden met een vriendin bij Pura Vida in de Grote Overstraat. We worden hartelijk begroet door de eigenaar en chefkok Edwin Jimenez.

Zijn roots zijn Dominicaans en dit is zeker te merken aan het heerlijke eten dat we krijgen voorgeschoteld, we gaan voor een verrassing van de chef en zijn collega. De sfeer is direct knus en warm. Zelfs de vissen in het aquarium worden actief van de salsamuziek. De herfstbuien zijn direct vergeten.

Om te beginnen krijgen we een amuse, waarvan we niet gaan verklappen wat het is. Maar het is verrassend lekker. Dat belooft nog wat. We mogen vlees en vis proeven, pittig van smaak en goede porties. Het valt niet mee om te onthouden wat we hebben gegeten maar de chefkok komt  het ons nog eens rustig uitleggen, Cortinavis dus. Erg lekker. Ook de courgettepasta is goed op smaak. En daarbij een Mangosalsa. Zoet en pittig en lekke gekruid. Edwin laat ons weten dat hij de kruidenmixen speciaal uit de Dominicaanse Republiek haalt, omdat de samenstelling heel precies moet zijn en goed. Het past in ieder geval goed bij de gerechten.

Gezellig vol

Tegen half zeven weten meer gasten het gezellige restaurant te vinden en ook al wordt het druk in de keuken, de onderlinge sfeer is gezellig. In de open keuken is te zien hoe er met tempo maar uiterste precisie wordt gewerkt. “Het is net als familie“, voegt Edwin er lachend aan toe.

We mogen genieten van het dessert, een hangop met warme passievruchtensaus en een taartje met oreo, een van de favorieten op de kaart. Dat was smullen geblazen en een heel nieuwe Caraïbische ervaring.

Nog snel even een foto van dit topteam. Jullie stralen plezier en passie uit voor dit mooie vak en het eten in Caribische sferen voegt iets bijzonders toe. Hartelijk dank voor de gastvrijheid.

Vorig artikelIllegale bewoners moeten binnen jaar bedrijfspanden uit
Volgend artikelLekkerste bomen centraal op de dag van de Deventer fruitboom