DEVENTER – Op zaterdag 19 oktober organiseert de Voedselbank Deventer van 10.00 tot 13.00 uur een Open Huis Armoedebestrijding.

Dit doet de Voedselbank samen met verwante organisaties die zich ook inzetten om de gevolgen van armoede te bestrijden. Onder meer zijn aanwezig Leergeld, het Meester Geertshuis, het Budget Adviesbureau Deventer en de Speelgoedbank.

Het Open Huis is in de Voedselbank Deventer aan de Harderwijkerstraat 21 (achter en naast Het Goed).

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor alle belangstellenden die meer willen weten van de mogelijkheden en voorzieningen om de gevolgen van armoede te verzachten.

De Deventer organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding, presenteren zich op 19 oktober gezamenlijk. Zij vertellen over de mogelijkheden die zij bieden aan mensen met een te klein inkomen. Veel voorzieningen blijken voor de doelgroep niet altijd makkelijk vindbaar. Die presentatie bestaat uit informatie standjes van de verschillende organisaties. Daarnaast zijn er rondleidingen.

De aanwezige organisaties zijn vaak ook op zoek naar vrijwilligers.

Vorig artikelPas op voor Wangri fraude oftewel telefonische oplichting
Volgend artikelBezoek staatssecretaris Van Veldhoven levert toezeggingen op