Sterker worden met bot- en spierversterkende training – wat betekent dat precies?
DEVENTER –  Op donderdag 3 oktober opende ZilverFitness de deuren voor een proefles en opening in de trainingslocatie van CrossFit Deventer. Inmiddels de achtste ZilverFitness locatie.

Uitleg training -De deelnemers kregen uitleg over de inhoud van de bot- en spierversterkende oefeningen bij ZilverFitness. Hierbij worden bewegingen getraind die je ook in het dagelijks leven maakt, zoals bukken, hurken en tillen. Het trainen van deze functionele bewegingen maakt zowel je botten als spieren weer sterker en laat je soepeler bewegen.

De les zelf – Onder leiding van Cindy, een ervaren coach van CF Deventer, werd gestart met een warming-up en rekken en strekken. Dit alles gericht op de specifieke bewegingen die deze les getraind zouden worden. Daarna konden de deelnemers aan de slag met de zogenaamde ‘farmer carry’ – een beweging waarbij gewichten als boodschappentassen over 50 meter gedragen moesten worden. Coach Cindy nam uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe je deze ‘tassen’ het beste kunt tillen en welke techniek het beste werkt. Dit werd afgewisseld met 2 minuten roeien op een roeimachine op eigen tempo.

De afloop – Na afloop hebben de deelnemers onder het genot van een drankje de les nog even besproken. Voor iedereen was het belangrijk dat onder begeleiding van de coach op het eigen niveau werd getraind. De coach vertelde nog dat elke les weer anders is, maar dat de functionele bewegingen steeds terugkomen. Met het doel om uiteindelijk sterker te worden in het hele lijf. Er was veel enthousiasme en vrijwel iedereen gaf aan te starten met een proefmaand (40 euro).

Ook interesse in een gratis proefles? Bel 030-7523548 of kijk op www.zilverfitness.nl.

Fotobijschrift: Opening ZilverFitness Deventer

Vorig artikelGroot onderhoud Hanzebruggen Deventer
Volgend artikelDarttoernooi en verloting supportersvereniging Go-Ahead Eagles voor KiKa