DEVENTER – Aan beide Hanzebruggen heeft vanaf 17 oktober het jaarlijkse, reguliere onderhoud plaats. Daarnaast is er ook groot onderhoud aan de rijbaan van beide bruggen.

De slijtlagen op de rijbanen laten los en het stalen dek komt daardoor aan de oppervlakte. Dit komt door een combinatie van een verouderde slijtlaag, de hoge temperaturen van afgelopen zomer en de zware wegwerkzaamheden van vorig jaar.

Een week per brug

De schade aan de slijtlagen is zo fors, dat we deze lagen op korte termijn moeten vervangen. De werkzaamheden beginnen op donderdag 17 oktober om 19.00 uur. Per brug zijn we bijna 1 week bezig. Als het werk loopt volgens planning, dan is het onderhoud klaar op woensdag 30 oktober.

De werkzaamheden hebben aaneengesloten plaats. Ook in het weekend wordt doorgewerkt. Zo beperken we de hinder zoveel mogelijk. Soms bestaat het werk uit frezen, maar er is er ook sprake van droogtijd. Er zijn daardoor niet constant mensen aanwezig.

1 brug open voor verkeer

Tijdens de werkzaamheden is altijd 1 brug in 2 rijrichtingen beschikbaar voor het verkeer. De scheepvaart is enkele dagen gestremd.

Vorig artikelGrootse opening winkelcentrum Colmschate 18 & 19 oktober
Volgend artikelTerugblik opening ZilverFitness