Bijzondere streekmarkt met schapen, wol, muziek en veel meer!
SCHALKHAAR – De themagerichte streekmarkten op de Oorsprong zijn steeds meer een begrip! Deze markt, met als thema de herfst, kent een behoorlijk aantal leuke deelnemers. Oude bekenden, maar ook weer nieuwe ondernemers. Allerlei leuke en lekkere producten uit de streek. Het is bijna herfst en dat mag ook gevierd worden!! We krijgen behoefte aan warmte, warme wollen kleren, gezellige muziek, bloemetje op tafel, glaasje wijn! De markt wil daar graag bij helpen.

Het aantal deelnemende kraamhouders neemt nog steeds toe, maar we waken erover dat de kwaliteit in stand blijft. Het accent blijft liggen op voeding, etenswaren en kennis over wat je eet. Blij zijn we dit keer vooral met het bezoek van de Deventer schaapskudde en de begeleidende schaapshonden, een half dozijn schapen lopen begeleid over de markt! Bij schapen denk je natuurlijk ook aan wol, op de markt zie je hoe het verwerkt wordt! De vrijwilligers van de Schaapskudde spinnen (letterlijk en figuurlijk) de hele dag van genoegen…

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Just a Band. Binnen in de kapschuur kunt u genieten van soep en heerlijke koffie met taart.

De diverse kraamhouders vertellen u graag over hun producten, die vaak verrassend dichtbij gemaakt worden. De ondernemers van de Oorsprong zelf zullen zich ook actief op allerlei manieren presenteren, laat u verrassen! De kinderen kunnen knutselen en schilderen in het Atelier. Al met al een leuke markt, echt een dagje uit!

Zondag 13 oktober, 11.00 tot 17.00 uur, locatie “de Oorsprong”, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren

Vorig artikelHistorische lezing ‘Blik’ in het Auditorium van het Stadhuis
Volgend artikelDeventer wijk Colmschate start met buurtconciërge