DEVENTER – In kerststad Deventer mag voor veel mensen die het Dickensfestijn bezoeken ook een bezoek aan de kerstmarkt in de Lebuinuskerk niet ontbreken

“Het is inmiddels alweer de 33ste  keer dat we de kerk omtoveren tot een waar kerstparadijs”, zo vertelt Marco Heemskerk, koster van de Lebuinuskerk en samen met de kerstmarktcommissie de spin in het web van de kerstmarkt. “We zorgen ervoor dat de elementen die van oudsher geliefd en succesvol zijn ook dit jaar weer aanwezig zijn. Denk maar eens aan de kniepertjes die in de kerk worden gebakken. Met ruim 70 kramen in een sfeervol uitgelichte en verwarmde Lebuinuskerk behoort deze kerstmarkt tot de topkerstmarkten van Nederland. Naast de kerstkramen wordt de kerstmarkt ondersteund met een muzikaal programma en zijn er diverse workshops. Nieuw dit jaar is de 3d kerststal van kunstenaar Jeroen Teelen. Een primeur voor Nederland.
Deze kerststal zal blijven staan tot en met 3 koningen in het Westportaal van de Lebuinuskerk.

We hebben weer een paar interessante nieuwe stands. Jong of ouder, met een hippe smaak of wat romantischer ingesteld: er is voor elk wat wils. Je vindt er lekkere hapjes en drankjes, kerstdecoraties, inclusief een aantal mooi ingedekte showtafels om ideeën op te doen en natuurlijk bijzondere cadeautjes. Er is een jeugdhoek. De ingang krijgt een bijzondere aankleding en alles wordt sprookjesachtig uitgelicht.

De kerstmarkt is een van de evenementen, welke alleen mogelijk is met de inzet van vele vrijwilligers. “Daar zijn we heel dankbaar voor”, aldus Marco.

Voor het ultieme kerstgevoel mag u deze kerstmarkt niet missen!

Tip: bezoekt u dit jaar het Dickensfestijn? 200 meter vanaf het Dickensfestijn vindt u de Lebuinus Kerstmarkt!

Gegevens:

33ste  kerstmarkt Lebuinuskerk Deventer

Entree: €3,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar vrij entree

Bezoekers: enkele duizenden

Website  www.kerstmarktlebuinusdeventer.nl

Facebook: kerstmarktlebuinuskerk

Donderdag 12 december 14.00-21.00 uur

Vrijdag 13 december 10.00-21.00 uur

Zaterdag 14 december 10.00-20.00 uur

Zondag 15 december 12.00-17.00 uur

Entree kerstmarkt € 3.00, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Gemist
Volgend artikelStation Deventer losgekoppeld van het riool