DEVENTER – De Belastingdienst heeft donderdagavond voor ruim vijftigduizend euro aan openstaande en achterstallige betalingen geïnd bij een grote verkeerscontrole op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn. Ook de politie was daarbij aanwezig. Agenten schreven ruim dertig boetes uit. Eén automobilist moest zijn rijbewijs direct inleveren, omdat hij ruim 55 kilometer per uur te hard reed.

Naast de politie en Belastingdienst waren ook de RDW, NVWA en Marechaussee aanwezig om automobilisten en voertuigen te controleren.

Op diverse plekken langs de A1 stonden ANPR-voertuigen opgesteld die de kentekens van langskomend verkeer scanden. Ook reed een auto met een mobiel apparaat rond over de weg met hetzelfde doel. Bij een ‘hit’ werd het voertuig van de A1 naar de controleplaats begeleid.

Boetes en betalingen

De politie schreef 34 boetes uit voor verschillende zaken, waaronder het rijden zonder rijbewijs, het verlopen van de APK of een te hoge snelheid. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs direct inleveren, drie personen kregen een boete voor het rijden onder invloed van drugs. Bij alle bestuurders die gecontroleerd werden, is ook een blaastest afgenomen, maar daar kwam niets uit.

De Belastingdienst inde ter plaatse voor ruim vijftigduizend euro aan openstaande en achterstallige betalingen. Daarnaast werd er op vijftien voertuigen beslag gelegd. De bestuurder mag in zo’n geval nog wel met het voertuig doorrijden, maar bij uitblijven van een betaling kan deze alsnog in beslag worden genomen.

Openstaande schuld

Daarnaast werden negen voertuigen direct in beslag genomen en afgevoerd. Wanneer de eigenaar de openstaande schuld niet op tijd betaalt, wordt het voertuig verkocht om de schuld af te lossen.

De NVWA controleerde vooral op wat er vervoerd werd en schreef één proces-verbaal voor een onjuiste laadvloer in een voertuig. De Marechaussee had voornamelijk een ondersteunende taak voor de politie en leverde onder meer een aantal motorrijders. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelGrootschalige opruimactie nu ook langs de IJssel
Volgend artikelDigitaal parkeren in Deventer