DEVENTER – In de Deventer binnenstad is een mogelijke brand voorkomen door oplettende buurtbewoners. De brandweer rukte uit naar een appartement aan de IJsselstraat, nadat buurtbewoners een brandalarm af hoorden gaan in de woning. Er bleek sprake van rookontwikkeling in een van de appartementen te zijn en de bewoner was niet thuis.

De brandweer heeft de deur geforceerd en de woning gecontroleerd. Er bleek een gaskachel aan te staan waar brandbare materialen boven lagen, de brandweer specificeerde niet wat dit precies was. De naastgelegen appartementen werden geëvacueerd. Er was nog geen sprake van een echte brand, maar wel flinke rookontwikkeling door de warmte. De brandweer heeft de kachel uitgemaakt en de woning geventileerd. Er raakte niemand gewond, de overige bewoners van de naastgelegen appartementen konden na de inzet weer terug naar hun woningen.

Vorig artikelAutomobilisten in Deventer rijden steeds vaker in file naar huis
Volgend artikelWeerbericht donderdag 21 november