DEVENTER – De laatste weken rijden automobilisten vanaf half 5 steeds vaker stapvoets naar huis. Op de Henri Dunantlaan is het iedere doordeweekse avond raak en bij de kruising van winkelcentrum Colmschate is er helemaal geen door komen aan. Deventer zit gedeeltelijk op slot tijdens de avondspits. De kruising van de Holterweg met de Salomonszegel is afgesloten, waardoor auto’s alleen via de Grote Ratelaar kunnen rijden.

En de kruising van de Raalterweg met de Herman Boerhavelaan is afgesloten, waardoor de van Oldenielstraat vol loopt. Ook de sluiproutes lopen tegenwoordig dicht. Stoplichten die niet goed afgestemd zijn op de drukte is onder andere het hekele punt. Wanneer er tijdens de spits door brandweer of ambulance moet worden uitgerukt is het maar de vraag of ze op tijd komen door de drukte. “Deventer wordt steeds mooier” is de slogan. Maar momenteel ook steeds drukker.

Vorig artikelErick van Zijl nieuwe voorzitter IJsselloop
Volgend artikelBrand in binnenstad voorkomen door alerte buurtbewoners