DEVENTER – En weer was het raak in Deventer: afgelopen weekend vlogen er drie auto’s in brand. “We maken ons er zorgen over”, zegt burgemeester Ron König. Hij roept Deventenaren op alle afwijkende zaken direct te melden bij de politie.

De autobranden houden de gemoederen bezig in de stad, merkt König. “Als ik in de stad loop, dan beginnen mensen er snel over. En dat snap ik ook, het is heel vervelend als het gebeurt. Je krijgt de dagwaarde van je auto terug en dat is vaak niet wat hij waard is voor de gebruiker.”

Dure bolides

De brandenreeks begon dit jaar in de wijk Borgele. En dat waren geen doorsnee auto’s die in brand vlogen: het ging toen om twee peperdure bolides, met een gezamenlijke waarde van twee ton. Afgelopen weekend ging een luxe Audi in vlammen op in de Koningin Julianastraat.

Nog meer opmerkelijke branden: in augustus vloog een motor in brand, terwijl even verderop ook een container in brand stond. En in de nacht van 22 op 23 september werd een camper volledig door vlammen verwoest. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelSalland Zorgverzekeringen maakt premie 2020 bekend
Volgend artikelLeerlingen obs De Sleutel werken samen met bedrijven in Schalkhaar