Vorige week in Breda was men wel tevreden, maar is dat wel realistisch? NAC heeft gewoon een matig team en Go Ahead Eagles verzuimde de kansen te verzilveren. Het 1-1 gelijkspel was een vreemde afspiegeling. NAC vond dat het in de wurggreep zat, ik denk dat we het in de eerste helft goed deden, maar vergaten onszelf te belonen. Jack de Gier had het zelfs over de beste wedstrijd tot nu toe, dat zou maar zo eens kunnen kloppen, hoe zorgwekkend dat ook klinkt. Voorin hebben we een probleem. Ik stuitte na afloop op een groep fans uit Breda die de wedstrijd hadden ‘gewonnen’. Ze waren kritisch, hun elftal had niets gebracht. We babbelden onder meer over sfeer en fans, het begon immers veelbelovend in het Rat Verlegh stadion afgelopen vrijdag. “Het is niet meer zo fanatiek als vroeger”, beklaagden die fans zich. Ik beaamde dat vanuit de ervaringen in Deventer. “De jongeren zijn minder fanatiek, slaan makkelijker een wedstrijdje over, het leeft minder bij de jeugd.” De NAC fans keken een beetje beteuterd, hun eigen conclusie was best reëel te noemen. Ik gaf aan dat het ook vaak samengaat met de resultaten, want vroeger was niet alles beter. De groep ging verder met speculeren en verbaasden zich over de aanvalslinie onder oud spits Jack de Gier: “De voorhoede van Kowet is drama”, en daar waren de fans in het geel-zwart erg blij mee. “Jullie spits is dramatisch, kan geen bal fatsoenlijk aannemen. Jullie hebben altijd van die goede aanvallers, maar de invaller was zoniet nog slechter!” Het groepje Brabanders klonk opgelucht, want de Eagles hadden verzuimd het overwicht in doelpunten uit te drukken. “Die Navratil, ik dach echt dat ie goe was”, de uit vorm zijnde Tsjechische vleugelflitser werd een beetje uitgelachen, maar al snel kwam ook het besef. “Bij ons was het ook dramatisch, Filipovic kwam zichzelf niet eens voorbij”, beklaagden de Breda supporters zich. Ze gingen de 1-1 overwinning vieren en wensten me nog veel geluk. Ze kijken uit naar het uitduel, benieuwd of beide supportersgroepen elkaar dan tot grote hoogten kunnen stuwen en dat de wedstrijd er dan een beetje van mee kan profiteren.

Vorig artikelHet leukste hardloopevenement van Salland op weg naar de 15e editie
Volgend artikelGA Eagles pakt eindelijk de drie punten tegen FC Dordrecht