DEVENTER – Op zondag 19 april kunnen alle hardlopers in Deventer en omstreken hun hart weer ophalen. Dan wordt de 15e editie de IJsselloop gehouden.  Evenals de vorige edities worden ook dan weer duizenden recreanten en wedstrijdlopers verwacht. Vanaf heden is de inschrijving geopend. Salland Zorgverzekeringen is, net als voorgaande jaren, de trotse hoofdsponsor van het Deventer hardloopevenement.

Goed voorbereid aan de start

Voor de 15e keer staat Deventer op de 3e zondag van april in het teken van hardlopen. Stichting IJsselloop vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid aan de start verschijnen; samen met atletiekvereniging Daventria worden daarom hardloopclinics georganiseerd. Steeds meer mensen en ook veel bedrijventeams maken hier volop gebruik van.

Goede doel: opknappen Deventer kinderkamers

Naast een mooi hardloopevenement organiseren, wil Stichting IJsselloop ook iets betekenen voor de lokale samenleving. Elk jaar zoekt de stichting een goed doel dat past bij de IJsselloop.

Deze keer is het goede doel “Deventer kinderkamers”, een project van de stichting Rechtop. Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Dagelijks ervaren zij de gevolgen van geldgebrek: stress, onrust en de verhoogde kans op sociale uitsluiting. Daarom knappen vrijwilligers van Rechtop kinderkamers op. Afhankelijk van de situatie kan het gaan om sausen, schilderen, leggen van vloerbedekking of laminaat, het aanschaffen van (nieuwe) meubels, het naaien en ophangen van gordijnen, etc.

De opgeknapte slaapkamer biedt het kind een vertrouwde, rustige en veilige plek. Het kan zich er terugtrekken, (samen) spelen, huiswerk maken, lezen, tekenen, etc. De opgeknapte kamer is fijn voor het kind, maar heeft ook een positief effect op het hele gezin.

Inschrijven

Hardlopers kunnen zich dus vanaf nu inschrijven op www.ijsselloop.nl. Op de website is ook informatie te vinden over het parcours, de starttijden en de hardloopclinics. De IJsselloop is ook te vinden op Facebook en Twitter en Instagram.

Vorig artikelNieuwe workshop ‘Ken-je-buur-spel’ in Keizerslanden
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Ik dach echt dat ie goe was