Een beter milieu begint bij jezelf. Deze Postbus 51 slogan uit de vorige eeuw is actueler dan ooit. De stikstofuitspraak van de Raad van State lijkt een bedreiging te worden voor de ongebreidelde groei van onze welvaart. We maken letterlijk een stap op de plaats. En moeten nadenken over de volgende. Dat is soms knap lastig. Het moet wel leuk blijven. Met een vraag over CO2-compensatie moet je mij na een tankbeurt niet lastig vallen. Of als ik mijn enige vliegreisje van het jaar boek. En als de Dutch Grand Prix in 2020 weer herleeft in het mooie duinengebied van Zandvoort dan gaan we dat Max-feestje niet verpesten. De rechter besloot deze week in kort geding dat de rugstreeppad met op zijn rug de zandhagedis volgend jaar niet vanaf pole position mogen starten. Ook de politiek heeft nog nooit zoveel echte keuzes moeten maken. En als ze er niet uitkomen, helpen we ze graag een handje met een Rondje Malieveld. Daar zien we ook steeds meer scholieren die doorkrijgen dat het vooral over hun eigen toekomst gaat. Dus naast thuis moet die actuele boodschap ook in al die schoolklassen goed worden overgebracht. Ook met letterlijk buitenschoolse acties, want dat blijkt toch wel heel bevorderlijk voor de geestelijke ontwikkeling van al die scholiertjes. Prima dus dat er samen met de Deventer Schoon Familie dezer dagen weer een bladactie is. Wie haalt de meeste afgevallen blaadjes binnen? Toch lijkt het opvoedkundig slim om de actie volgend jaar wat later te houden. Want hoewel we de bladblazerfreaks al overal hun opritje horen schoonblazen, duurt het toch echt nog wel even voordat het laatste blaadje op de grond ligt. Het voorkomt dat kinderen aan bomen staan te schudden om maar hun bladcompetitie te winnen. Ook hier blijft het zoeken naar een natuurlijk evenwicht.

Vorig artikelRegenwater goed gebruikt! Workshop voor hoveniers
Volgend artikelVoel je goed tijdens de feestdagen