DEVENTER – Op 25 november wordt de Wilhelminabrug oranje aangelicht vanwege de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland.

Deventer laat met het uitlichten van de Wilhelminabrug zien dat de stad de wereldwijde actie steunt. Deventer voegt zich hiermee bij meer dan 40 andere gemeenten in het land. Ook 5 provincies hebben toegezegd aan Orange the World bij te dragen.

Internationale aandacht

Orange the World is een internationale campagne van de Verenigde Naties. In 2018 is dit initiatief ook in Nederland overgenomen. Op 25 november doen de ministers Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) de landelijke aftrap. Het is voor de eerste keer dat Deventer meedoet.

Vorig artikel33e kerstmarkt in de Lebuinuskerk op 12 december
Volgend artikelPietenspektakel op winkelcentrum de Boreel op zondag 1 december