Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/hetdeventernieuws.nl/webspace/httpdocs/hetdeventernieuws.nl-wordpress/wp-includes/functions.php on line 6078 Deventer ziekenhuis 2 dagen lang zeer beperkt open door nieuwe software | Het Deventer Nieuws
dinsdag, 25 juni 2024

Deventer ziekenhuis 2 dagen lang zeer beperkt open door nieuwe software

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis (DZ) is komende donderdag en vrijdag voor een groot deel gesloten door nieuwe software. Er wordt een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik genomen waardoor met name de poliklinieken geen patiënten kunnen helpen. Ook de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) is dicht en neemt alleen patiënten in levensbedreigende sitiat

Vanaf donderdag tot vrijdagmiddag 13.00 uur hebben de poliklinieken in Raalte en Rijssen en in het ziekenhuis bijna geen poliklinische afspraken gepland. De poliklinieken blijven voor spoedgevallen wel telefonisch bereikbaar.

Spoedeisende Eerste Hulp ook dicht

De SEH is dicht van donderdag 28 november 10.00 uur tot vrijdagmiddag 29 november 13.00 uur. Het Deventer Ziekenhuis heeft goede afspraken gemaakt met de ambulancediensten in de regio en met collega-ziekenhuizen. Zo kunnen patiënten voor spoedzorg snel in een ziekenhuis in de regio worden opgevangen. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, dan kan een patiënt wel in het Deventer Ziekenhuis terecht. De Eerste Hart Hulp blijft deze dagen gewoon open. Ook voor spoedzorg aan kinderen en voor verloskundige zorg kunnen patiënten gewoon in het Deventer Ziekenhuis terecht.

Nieuwe EPD nodig voor verbetering efficiency en veiligheid

Deventer Ziekenhuis stapt over op een vernieuwd EPD uit oogpunt van efficiency en veiligheid. Bestuurder Eric Kroon: ‘We kiezen voor de HiX standaard content van Chipsoft. Hiermee kunnen we in de toekomst beter en slimmer samenwerken. De voorbereidingen voor de implementatie zijn al in 2018 begonnen. Sinds begin dit jaar zijn zo’n 350 medewerkers bij het project betrokken. Deze maand volgen alle medewerkers een opleiding om straks met HiX te kunnen werken. Zo is inmiddels het hele ziekenhuis betrokken bij de overgang naar het nieuwe systeem.’

Vorig artikelWandelvierdaagse krijgt vervolg met tweede editie
Volgend artikelWeerbericht woensdag 27 november: bewolkt en af en toe regen
error: Content is beschermd!!!