zaterdag, 13 juli 2024

Deventernaren ondervinden overlast van spoorverkeer

DEVENTER – De werkgroep Deventer Spoort heeft de gemeente geïnformeerd met het feit dat veel Deventernaren overlast ervaren van het spoorverkeer. In maart 2019 hebben ze namelijk een enquête gehouden hierover onder de bewoners die dicht bij het spoor wonen. Daar waren verschillende dingen uitgekomen.

De bewonersgroep Deventer Spoort heeft de belangrijkste resultaten samengevat. Zo ervaart 34% veel geluidshinder tot extreme hinder (16%) buitenshuis in de zomer. Ook binnenshuis ervaren aanwonenden zeer veel geluidshinder (34%) tot extreme hinder (9%). 30% van de aanwonenden ervaart zeer veel tot extreme hinder door trillingen die voelbaar zijn.

Een deel van de ondervraagden ondervinden zelfs gezondheidsklachten. In dit verband worden met name stress gerelateerde klachten genoemd en een verstoorde nachtrust; Veel van degenen die de enquête ingevuld hebben (82%) ervaren deze overlast sinds men er woont. Ook maken veel Deventer inwoners (51%) zich zeer veel tot extreme zorgen over het vervoer van giftige stoffen over het spoor.

De resultaten van de enquête zijn inmiddels aan de wethouders (Verhaar en Rorink) gepresenteerd en de cijfers waren voor beide wethouders duidelijk. De gemeente heeft nu al besloten het scherpe en schelle booggeluid te willen aanpakken.

Vorig artikelWeerbericht woensdag 06 november
Volgend artikelGemeente Deventer blaast Aldi in winkelcentrum Keizerslanden af
error: Content is beschermd!!!