DEVENTER – De gemeente Deventer ziet af van een voorstel van Aldi een supermarkt te bouwen op winkelcentrum Keizerslanden. Volgens Deventerrtv had Aldi het voornemen om de supermarkt te bouwen tegenover het winkelcentrum op de Margijnenenk, waar nu de nieuwe parkeerplaats van het winkelcentrum is aangelegd. Het plan was om naast de supermarkt een parkeergarage en 51 appartementen aan te leggen.

Teveel risico’s en nadelen

Volgens het college van B en W kleven er te veel risico’s en nadelen aan het plan van Aldi. De grond van de parkeerplaats valt nu onder beheer van de eigenaar van het winkelcentrum. Deze kan bezwaar aantekenen en schade in rekening brengen, indien de gemeente toestemming geeft voor de bouw.

Derde supermarkt mogelijk nadelig voor overige voorzieningen

Daarnaast kan een derde supermarkt bij het winkelcentrum gevolgen hebben voor de overige voorzieningen in de wijk, zoals speciaalzaken. In de nabijheid bevinden zich al een AH en een Lidl. Het college hecht er belang aan dat de voorzieningen in deze wijk op peil blijven, omdat het gaat om een wijk met een relatief oude en vergrijzende bevolking.

Andere locatie blijft optie

De gemeente Deventer blijft wel met Aldi in gesprek om te kijken naar een andere locatie die geschikt kan zijn voor de supermarktketen.
(Bron: distrifood.nl)

Vorig artikelDeventernaren ondervinden overlast van spoorverkeer
Volgend artikelDeventer verwelkomt KIK aan het Broederenplein