DEVENTER – Erick van Zijl is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting IJsselloop, de organisator van de recreatieve hardloopwedstrijd die jaarlijks in Deventer wordt georganiseerd. Hiermee vult hij de vacature in die al enige tijd vacant was. Erick van Zijl werkt als manager Marketing & Communicatie bij het Deventer Ziekenhuis.

Vertrouwen in de toekomst

De Stichting IJsselloop is verheugd met de komst van Erick van Zijl als voorzitter en verwacht dat hij met zijn managementervaring de IJsselloop verder kan helpen. “Ik ben blij met mijn nieuwe rol als voorzitter van de Stichting IJsselloop. Zelf heb ik al vaak aan het evenement meegedaan en daar iedere keer weer van genoten. De sfeer is uniek. De deelname van al die scholen, de sportverenigingen, de bedrijven en al die hardloopliefhebbers, dat geeft deze loop een heel eigen karakter. Ik heb veel waardering voor wat het team vrijwilligers met de IJsselloop heeft neergezet. Het maakt me trots dat ik dat nu samen met ze mag gaan doen. We willen ook de komende jaren weer topedities organiseren. Daarbij willen we de sportieve band met Deventer en de regio verder versterken. De IJsselloop is al een van de mooiste ‘affiches’ van onze stad en zal dat blijven.”

Over Stichting IJsselloop

De hardloopwedstrijd IJsselloop is in 2006 ontstaan toen de AV Daventria haar 100-jarig bestaan vierde. Om als vereniging iets terug te doen voor de stad werd een wedstrijdloop georganiseerd. Zo ontstond de 1e IJsselloop, met afstanden van 1 km, 5 km, 10 km en 16,1 km. Er deden zo’n 700 deelnemers mee. De loop was zo succesvol, dat de organisatie besloot om dit voort te zetten. Mede door het aantrekken van sponsoren was het mogelijk om de loop te organiseren en uit te breiden. In april 2020 wordt de vijftiende editie georganiseerd en is de IJsselloop een serieus evenement geworden voor de stad Deventer, vele sponsoren, lopers en publiek. Het deelnemersaantal bedraagt nu circa 7.000. Het aantal bezoekers is meer dan 10.000.

De IJsselloop is zo uitgegroeid tot het grootste sportevenement van Deventer, met een duidelijke maatschappelijke binding. De laagdrempeligheid blijft daarbij altijd gewaarborgd. Voor iedereen is er een geschikte afstand om aan deel te nemen. Meedoen is bij ons zeker zo belangrijk als winnen.

Vorig artikelWeerbericht woensdag 20 november
Volgend artikelAutomobilisten in Deventer rijden steeds vaker in file naar huis