vrijdag, 21 juni 2024
Foto: Pieter Leeflang

Finale FIRST LEGO bij Saxion Hogeschool

DEVENTER – De hogeschool Saxion in Deventer verwelkomt de FIRST LEGO League teams voor de Regiofinale Stedendriehoek. Op 30 november gaan ruim 70 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit de Stedendriehoek met elkaar de challenge aan. Het thema van deze challenge is dit jaar ‘City Shaper’.

De afgelopen maanden werkten de leerlingen samen met hun coaches aan een aantal opdrachten rondom een zelfgekozen vraagstuk binnen het thema ‘City shaper’. In de opdrachten onderzochten de leerlingen de maatschappelijke rol van techniek en technologie.

Het thema van dit jaar is ‘City shaper‘. Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. Deelnemende leerlingen hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die zij ‘thuis’ noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Dit is voor hen dé kans om de toekomst te leiden en verbeteren. 

Vorig artikelKinderkerstfeest in een nieuw jasje: Kliederkerst
Volgend artikelEHBO certificaat voor deelnemers cursus visueel beperkten
error: Content is beschermd!!!