DEVENTER – Het programma van de Deventer Shopping Night is bekend. Op vrijdag 29 november vindt de tweede editie van de extra lange koopavond plaats in de gehele binnenstad. Na het grote succes van vorig jaar wordt ook deze editie weer gecombineerd met Black Friday, het fenomeen dat is over komen waaien uit de VS en dat garant staat voor veel interessante aanbiedingen van de winkeliers.

Meer dan 150 winkels in de binnenstad zijn geopend tot 22:00 en organiseren diverse acties en aanbiedingen. Het actuele overzicht van de winkels en acties is te vinden op www.deventershoppingnight.nl.

Het programma van de Deventer Shopping Night vangt aan om 19:00. Vanaf dat moment vind je op diverse plekken in de stad kraampjes met allerlei lekkernijen, glühwein en andere verwarmende versnaperingen. De sfeervolle feestverlichting van vorige editie is ook dit jaar weer in vol ornaat te bewonderen.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl zijn ook de gigantische lichtobjecten weer van de partij. Tijdens deze editie staan er twee op de Brink, één object staat op het Broederenplein, één in de Nieuwstraat, één op het Lamme van Dieseplein en twee op het Grote Kerkhof. De kramen zijn te vinden in de Pontsteeg (De 3 Ridders), de Smedenstraat (Happerij Tapperij De Expeditie), de Keizerstraat (SPAR en Cafetaria ’t Bijtje) en in de Walstraat (Roemar Koffie & Thee). De ondernemers van de Broederenstraat organiseren een markt met kramen waarop je de allerbeste aanbiedingen kunt scoren. Tussen alle spektakel zijn er ook nog eens volop zangkoren, jongleurs, muzikanten én de Gele Verhalenbus te vinden.

De route langs de lichtobjecten is in het eigen tempo te wandelen, maar kan ook worden afgelegd met de Centrumbus, die voor de gelegenheid de route heeft aangepast. Je kunt je bijna geen reden meer bedenken om níet de stad in te komen!

Vorig artikelSnelle in 2020 met live band naar Burgerweeshuis
Volgend artikelWat is er allemaal in Deventer te doen?