Zaterdagmiddag Orgelconcert Deventer: Marijn Slappendel

Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur, waardoor de drempel extra laag wordt gehouden.

Tijdens het concert op 16 november wordt er orgelmuziek ten gehore gebracht door Marijn Slappendel. Marijn Slappendel studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht.

Broederenkerk, zaterdag 16 november, 15:00 uur, vrije gift.

www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

 

 

 

 

 

 

 


Instruments Make Play

Na het succes van twee jaar geleden, staat er dit jaar opnieuw een door De Perifeer gecureerde Instruments Make Play expositie op het programma in Kunstenlab.

Componist en geluidskunstenaar Cathy van Eck, Paper Ensemble, kunstenaar en researcher informatie- en communicatietechnologieën Benjamin Gaulon, Tom Verbruggen (TokTek), Gijs Gieskes en Karl Klomp tonen hun zelfgebouwde en uitgevonden instrumenten en installaties.

Kunstenlab, te zien t/m 1 december, di. t/m zo. 13:00 – 17:00 uur. Entree: gratis.

www.kunstenlab.nl

 


Aanrader: ‘BLIK. Van conserven tot kunst’

Blik is een veelzijdig metaal, kent vele technische en culinaire toepassingen en is geliefd bij designers. Wat velen niet weten is dat blik één van de best te recyclen verpakkingen is.

De expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ vertelt over de Nederlandse eet- en drinkcultuur en toont de vele artistieke toepassingen van blik. Voedsel in blik wint aan populariteit en is soms verser dan groente bij de groenteboer. In het kader van de expositie zetten negen chef-koks culinaire hoogstandjes met voedsel uit blik op de kaart.

Museum De Waag, te zien t/m 1 maart 2020. Dinsdag t/m zondag: 11:00 – 17:00 uur. Entree: € 9,-/2,50.

www.museumdewaag.nl

Vorig artikelProgramma Shopping Night Deventer binnenstad
Volgend artikel‘Cricket in gymles’ van Deventer basisonderwijs