SCHALKHAAR – 24 november was het dan eindelijk zover! Sinterklaas bracht samen met zijn Pieten een bezoek aan Schalkhaar. Vanaf Park Braband gingen ze met een stoet richting sporthal de Westenberg. Waar Sinterklaas de vorige jaren met de koets kwam, heeft hij dit jaar er voor gekozen om mee te rijden in een stoere cabriolet samen met de burgemeester en de Hoofdpiet. Gevolgd door de Pietenband, Pieten, alle kinderen uit Schalkhaar en al hun ouders en grootouders. De stoet werd steeds groter naarmate ze de sporthal naderden.

Ook dit jaar was er weer een verhaal waar de kinderen in werden meegenomen. Twee Pieten hadden ruzie om wie de slimste Piet was. Gelukkig was er Vlogpiet die hier wel raad mee wist. Er kwam een quiz waaruit de slimste Piet uit de bus kwam, Hoofdpiet bleek de slimste Piet te zijn. Waarbij Hoofdpiet wel aan gaf dat ook hij niet alles weet. Met alle Pieten samen weten ze alles, daar was iedereen het mee eens. Eind goed al goed!

Ook de Jazz groep van SVS Jazzdance was van de partij. Zij lieten hun mooiste dansmoves zien aan Sinterklaas, de Pieten en natuurlijk alle kinderen en ouders uit Schalkhaar.

Nadat de Hoofdpiet gewonnen had werd het hoog tijd om de beentjes van de vloer te doen. De banken werden aan de kant geschoven en de DJ Piet zorgde voor de muziek. Samen met de Pieten dansten de kinderen nog een tijdje na.

Aan het eind van het feest kregen de kinderen nog wat lekkers en gingen ze voldaan naar huis.

Sinterklaas heeft een erg leuk feest gehad en ziet iedereen graag volgend jaar weer terug in Schalkhaar!

Vind u het ook zo belangrijk om dit kinderfeest in stand te houden? Zonder jullie kan hulp kan het niet! Wij zijn altijd op zoek naar commissieleden, collectanten, hulpouders op de zaterdag en zondag etc. Lijkt u dat wat? Aarzel dan niet en geef je op als vrijwilliger en help volgend jaar mee om weer net zo een feest neer te zetten voor de kinderen! Opgeven kan via sint@sintinschalkhaar.nl.

Wilt u de foto’s zien van de Fotopiet of meer informatie kijk dan op onze website www.sintinschalkhaar.nl.

Vorig artikelWeerbericht maandag 25 november
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Impietment