Eigenlijk is er in de hele zwartepietendiscussie nog steeds één man die zich niet heeft uitgesproken. De grote baas zelf, de CEO van het hele zooitje: Sinterklaas zwijgt in alle talen. Nou zijn we dat wel gewend van vooral mannen op hoge posten. Wanneer je ze een directe vraag stelt over iets vervelends ontwijken ze toch meestal de kern van de zaak. Of hebben ze er geen herinnering aan. Ook bij de collega’s van de goedheiligman is het niet veel beter. Toen een andere bisschop in het verleden eens gevraagd werd hoe het met zijn stoute knechten zat, was het beladen antwoord: Wir haben es nicht gewusst. Ook die andere machten uit het historisch verleden, de Koningshuizen, weten er vaak geen raad mee. In ons land keurig verstopt achter de wet. Dan is het Verenigd Koninkrijk veel leuker. Op Buckingham Palace weten ze van de Prince geen kwaad, maar intussen werkte die zelf aan zijn eigen Brexit. Sinterklaas moet echt op zijn tellen gaan passen. Afgelopen week kwam het door wat lege Bossche Bollen ook via het voetbal op hem af. Het kleurde zelfs Oranje. En als Piet Oranje wordt, kan Sint het schudden. Neemt het legioen het van hem over. Om nu te voorkomen dat de kleine gelovigen toch nog het slachtoffer worden, is het tijd dat hij in actie komt. Bij DWDD, Pauw of Beau wordt hij niet uitgenodigd. Daar branden ze hun vingers niet aan Sinterklaas. Die hebben de handen al vol aan ZP. Daarom lijkt het communicatief handig wanneer Sinterklaas volgende week zaterdag in Deventer na de intocht een statement maakt. In de enige stad van Nederland met een Sinterklaas-verordening. Waar wat verwarring heerste na een voorgenomen politiek roetveegbesluit. Juist daar kan Sinterklaas stelling nemen op een persconferentie. Samen met de König van Deventer. Doet hij dat niet, dan dreigt er in Nederland een heus impietment.

Vorig artikelSint en zijn Pieten op bezoek in Schalkhaar
Volgend artikelVoorkom slapeloosheid met de snurkbeugel van TTL Appelhof