DEVENTER – Moet vuurwerk Deventer uit of niet? Gaan we het knalvuurwerk afschaffen of houden we de traditie in Deventer liever levend? Op vrijdag 15 november kan iedereen uit de stad meepraten over dit onderwerp tijdens een debat van de debatgroep van de Bibliotheek Deventer.

Vuurwerk is een jaarlijks terugkerend onderwerp van discussie, landelijk en lokaal. Veel inwoners van Deventer steken het liefst zelf vuurwerk af rond de jaarwisseling of op andere momenten waarbij vreugdevuren van toepassing zijn. Niet zeuren, vuurwerk is gewoon leuk, vinden zij.

Maar van (knal)vuurwerk wordt ook veel overlast ervaren. Wat is de impact van al dat knallende vuurwerk op dierenwelzijn, op ouderen, op artsen, de politie en andere toezichthouders die met de minder plezierige kanten te maken krijgen? En wat wil Deventer? Consumentenvuurwerk of een vuurwerkshow van de gemeente?

De discussie wordt gevoerd aan de hand van de stellingen ‘Vuurwerk is traditie’ en ‘Vuurwerk kost teveel’. Tijdens het debat komen onder anderen vuurwerkverkopers, hulpverleners en handhavers aan het woord. De debatgroep nodigt Deventer inwoners en organisaties uit om mee te praten.

Columniste Renske Kruidbosch schreef een column over het thema, dat ze zal voorlezen.

Het debat vindt plaats op vrijdag 15 november van 16.30 tot 18.00 uur op het Marktplein in de Bibliotheek Centrum. Deelname is gratis.

Vorig artikelDe Smaak van Deventer van start in de Lebuinuskerk
Volgend artikelGrootschalige opruimactie nu ook langs de IJssel