DEVENTER – Dit jaar is voor de vijfde keer in de Broederenkerk in Deventer de interactieve kerststal te bewonderen. Toen in 2014-2015 vijf van de zes katholieke kerken in de stad werden gesloten had men zoveel beelden en kerstmateriaal over dat in de enige kerk die open bleef, de Broederenkerk in de binnenstad, een kerstroute werd gebouwd. Over de rode loper uit de voormalige H.Hart kerk aan de Zwolseweg gaat men op weg naar de stal.

Onderweg komt men beelden tegen van andere gesloten kerken. In de loop der jaren is er, met name voor de kinderen, heel veel gemaakt wat hen uitdaagt zelf aan de slag te gaan. En elk jaar komt er wat nieuws bij. Dit jaar bijvoorbeeld een kampvuur dat men zelf moet aanblazen en kijkkasten. De afgelopen week hebben zo’n 400 leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs in schoolverband een bezoek gebracht aan de stal. Een bijzonder moment is voor veel kinderen dat ze een kaarsje mogen aansteken bij de geboortegrot. De interactieve kerststal is elke dag open van 11.00 tot 16.00 uur. Op 1e en 2e kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag gesloten.

Vorig artikelWeekend weerbericht: af en toe een bui en hoge temperaturen
Volgend artikelFilmtheater Mimik krijgt lening van 600.000 van gemeente Deventer