donderdag, 25 juli 2024

Filmtheater Mimik krijgt lening van 600.000 van gemeente Deventer

DEVENTER – Filmtheater Mimik ontvangt een lening van 600.000 euro van de gemeente Deventer. De gemeenteraad is tot dit besluit gekomen in de raadsvergadering van woensdag 18 december jl.

Oppositiepartijen VVD, Deventer Sociaal en Deventer Belang stemden tegen, omdat zij een lening veel te risicovol vinden. Het geld is bestemd voor de inrichting van het theater. In eerste instantie zou dit geld bijeengebracht worden d.m.v. sponsoring, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Met de opening in mei 2020 in het vooruitzicht begint de tijd dan ook te dringen.

Diverse politieke partijen hebben grote moeite met de lening, omdat de begroting van Mimik tekorten vertoont. De exploitatie tot en met 2023 is bekend. Jaarlijks zal er zoals het er nu uit ziet een tekort zijn van ruim twee ton. De gemeente verstrekt leningen alleen als een begroting gezond is, maar maakt nu toch een uitzondering omdat er simpelweg geen andere oplossing voorhanden is en zonder lening het theater nooit open zou kunnen gaan. 

De lening geeft volgens Mimik zekerheid dat het theater kan openen en biedt het de gelegenheid om donaties te ontvangen vanuit het publiek en het bedrijfsleven. 

Vorig artikel5 jaar interactieve kerststal in Deventer
Volgend artikelSpringen en gamen in de Scheg in de Kerstvakantie
error: Content is beschermd!!!