DIEPENVEEN – Vrijdag 20 december en zondag 22 december voert het New Sion Choir drie keer ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ uit, in Raalte en in Diepenveen. Afkomstig uit de Anglicaanse kerk, is dit inmiddels wereldwijd een geliefde traditie; een kerstviering waarin lezingen (lessons) en muziek (carols) samen het kerstverhaal vertellen.

Het programma van A Festival of Nine Lessons and Carols bestaat uit een combinatie van koorzang, lezingen en samenzang. Vanwege overweldigende belangstelling vorig jaar, zijn er dit jaar drie edities: vrijdag 20 december om 20:30 uur in de Plaskerk in Raalte en zondag 22 december om 16:00 uur en 19:30 uur in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van dirigent Jan van Dijk en met begeleiding van organist Adriaan Koops. Naast bekende kerstliederen staan werken van onder andere Rutter, Gjeilo, de Victoria en Vaughan-Williams op het programma.

Toegang voor de vieringen is gratis; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de kosten.

Vorig artikelCOC Mannenavond op andere locatie
Volgend artikelFietsster gewond bij aanrijding op rotonde