Ik kom nu al heel veel jaren bij Go Ahead Eagles na de duels in de mixed zone, een soort schemergebied van het voetbal. Ik heb er trainers uit hun plaatje zien gaan, eentje zelfs die mede daarom niet veel later ontslagen werd. Een speler zijn technisch directeur zien betrappen op roddel en achterklap, en deze sympathieke vleugelspits moest wel het onderspit delven. Gesproken met vele oefenmeesters, zoals bijvoorbeeld Henk de Jong, die oprecht sympathiek zijn. Tijd voor een praatje met wederzijds respect. Maar ook arrogante mensen die het zo hoog in hun bol hadden dat ze op je neerkeken. Leuk ook dat direct na een duel de trainer en de staf even de wedstrijd bespreken bij de kleedkamer. Niet veel later wordt die eindconclusie, vaak politiek correct, opgedreund tegen de aanwezige pers. Maar ook trainers die zoveel spraken dat er geen eind aan kwam, soms veelal onzin. Beetje om de hete brei heen praten of de kern niet willen bespreken. Of trainers die een hele andere wedstrijd hadden gezien dan ik, zaken goed probeerden te praten op een wijze die verre van geloofwaardig was. Trainers die zelf altijd hadden gewonnen, maar bij verlies aangaven dat het team had verloren. Spelers die even naar huis belden om hun eerste emotie kwijt te kunnen, eigenlijk niet voor andere oren bedoeld. Allemaal verhalen die de zone niet verlaten. Ook niet mogen verlaten, als een soort ongeschreven wet. What happens in the zone, stays in the zone…

Ik kan er een boek over schrijven en geniet daar dan ook wekelijks van. Want voor mij is de wedstrijd slechts één onderdeel van het gehele genieten. Het start met de reis naar het stadion, de voorpraat zeg maar. Dan het stadion, de warming up en het publiek. Ook gedurende de wedstrijd is dat veelal boeiend en vermakelijk. De trainer bestuderen of een bepaalde speler, zijn reacties en gebaartjes volgen. Ik kan er geweldig van genieten. Na het duel dus die zone, soms oervervelend, zeker als er gezang te horen is uit de andere kleedkamer. Maar veelal enorm vermakelijk.

Vorig artikelKerstmarkt Schalkhaar zaterdag 14 december van 17.00 tot 19.00 uur
Volgend artikelNieuwe bedden voor Carinova woonzorglocatie Sint Jozef