DEVENTER – Afgelopen week arriveerden 30 nieuwe bedden voor Carinova woonzorglocatie Sint Jozef. Dit is een onderdeel van een meerjarenprogramma, waarbij in totaal 300 bedden worden vervangen bij alle woonzorglocaties. De nieuwe bedden bieden een groter bedieningsgemak, meer instelmogelijkheden en zijn zeer eenvoudig te verrijden en wendbaar. Met de nieuwe bedden kunnen cliënten rekenen op bedden die voldoen aan de hoogste standaarden.

 Een tweede leven

 De gebruikte bedden gaan een tweede leven tegemoet in Roemenië. Logistiek dienstverlener Pultrum uit Rijssen haalde de bedden op om ze te brengen naar de nieuwe bestemming. In een lokale Roemeense krant werd de komst van de bedden ‘uit Holland’ al aangekondigd. Een tweede zending van 30 bedden zal volgen in januari 2020. Dan is de bestemming Ghana in Afrika. Carinova stelt alle bedden gratis ter beschikking aan een goed doel.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Mixed zone
Volgend artikelBij Artius-Humanitas kom je helemaal in de kerststemming