DEVENTER – Of het aantal van 125.000 bezoekers gehaald wordt, zoals vorig jaar, is nog even afwachten. Maar op de eerste dag van het Dickens Festijn is het in elk geval druk in het historische Bergkwartier in de binnenstad van Deventer.

Foto: MBS

Zo druk zelfs, dat de Dickensparade aan het begin van de middag niet door kon gaan. Honderdduizend bezoekers, daar rekent directeur Hein te Riele van het Evenementenbureau Deventer toch wel op. Vanochtend om tien uur gingen de poorten van het Bergkwartier open en stroomden de eerste bezoekers binnen. Op het drukst van de dag was de wachttijd zo’n 1.5 uur, maar dat deerden de meeste bezoekers niet. Misschien morgen wel weer”, zeggen mensen die speciaal een weekeinde naar de regio zijn gekomen. Er zijn 950 figuranten en de meesten wonen gewoon in de straten die vandaag zijn omgetoverd tot het Dickenslandschap

Vandaag en morgen kunnen die bezoekers zich vergapen aan de ruim 900 personages uit het 19e-eeuwse Engeland. Rond 15.00 uur stond er een hele lange rij die begon vanaf hotel Finch. Ook in de binnenstad was het gezellig druk. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde eerste Dickens dag. Helaas was de regen en wind aan het einde van de dag een tegenvaller.

Vorig artikelKerst koffie op eerste kerstdag bij Deventer Huisgenoten
Volgend artikelKerstmarkt in de Lebuinuskerk sfeervol en gezellig