DEVENTER – Betoverend en ontroerend, dit kerstconcert van Orkest van het Oosten met dirigent Alexandre Bloch en mezzosopraan Karin Strobos. Met schitterende aria’s uit diverse opera’s van Mozart, de ouverture uit Die Zauberflöte en de subtiele Symfonie nr. 4 van Mahler.

Wat is een passender symfonie in de aanloop naar kerst dan Mahlers Vierde, die begint met sleebellen en eindigt in de hemel? Een subtiel geschilderd symfonisch aquarel, waarin Mahler zich van zijn meest fijnzinnige kant laat horen. Dat komt het mooiste tot uitdrukking in het slotdeel met de ontroerende sopraansolo. Het is één van de mooiste teksten uit de beroemde dichtbundel Des Knaben Wunderhorn waarin een kind ons met aandoenlijke speelsheid een blik in het hemelse paradijs gunt. Prachtig passend bij de muziek van Mahler zijn de feeërieke opera-aria’s van Mozart. Bij uitstek repertoire waarin mezzosopraan Karin Strobos haar engelachtig heldere stemgeluid kan laten schitteren.

Orkest van het Oosten in de Deventer Schouwburg
Datum 14 december 2019
Aanvang: 20.00 uur
Info: www.ovho.nl

 

Vorig artikelBeweegcarrousel: lekker bewegen voor iedereen!
Volgend artikelWeerbericht woensdag 11 december