vrijdag, 12 juli 2024

Geldoverschot Stichting Leergeld naar huiswerkbegeleiding en schoolreizen

DEVENTER – Stichting Leergeld gaat het subsidiegeld dat vorig jaar is overgebleven inzetten voor huiswerkbegeleiding bij vijf basisscholen. Ook kunnen minima met schooljeugd op het voortgezet een bijdrage krijgen voor de buitenlandse schoolreis.

Vorig schooljaar heeft de stichting met Kindcentrum Het Palet een pilot gedraaid voor huiswerkbegeleiding voor de groepen 6 t/m 8. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn zeer positief over de pilot. Daarom heeft Leergeld besloten de huiswerkklassen uit te breiden naar totaal 5 basisscholen.

Ook wil de stichting een bijdrage voor de schoolreis of -kamp vrijmaken voor minima met kinderen op het voortgezet onderwijs. Er zal daarvoor samenwerking gezocht worden met het Etty Hillesum College.

Voor de dekking van de huiswerkbegeleiding is ongeveer €15.000 per school nodig, voor de 5 scholen komt dit neer op € 60.000 op jaarbasis. Voor de schoolkampen wordt uitgaan van ongeveer 100 leerlingen per schooljaar, wat neerkomt op een totaal € 17.500 per jaar. Voor de dekking van deze kosten wordt de onderbesteding op de subsidie van 2018 ingezet. Eind juni jl. heeft Stichting Leergeld de verantwoording ingediend voor de subsidie over 2018. Daaruit is gebleken dat een bedrag van € 148.319 niet was uitgegeven.

In totaal maken 1710 kinderen gebruik van de mogelijkheden van Stichting Leergeld in 2018. Dat is ongeveer gelijk aan 2017.  Gepoogd is om meer kinderen te bereiken, maar dat is niet gelukt.

Vorig artikelWeerbericht woensdag 04 december: bewolkt en af en toe zon
Volgend artikel13e autobrand in Deventer op de Beestenmarkt
error: Content is beschermd!!!