DEVENTER – In de nacht van dinsdag op woensdag even voor 00:30 uur werd Deventer opnieuw opgeschrikt door een autobrand. Dit is de 13e autobrand in ruim 2 maanden tijd. Na 3 weekenden ‘rust’ sinds de laatste brand – toen gingen er 3 auto’s in één weekend de fik in – was het vannacht weer raak.

Voor een appartementencomplex op de Beestenmarkt stond een auto in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen er al volledig uit en was er geen redden meer aan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naast geparkeerde auto’s, maar deze raakten door de hitte wel beschadigd. De rook trok onder het verhoogde complex door en zette enige tijd de galerij van de appartementen blauw, maar de rook trok daarna ook vanzelf weg. De bovengelegen woningen hoefden niet ontruimd te worden.

De Volkswagen is volledig uitgebrand. Een daarnaast geparkeerde Opel Zafira liep schade op door de hitte, onder andere de lak beschadigde en kunststof onderdelen raakten vervormd. Ook een Peugeot die aan de andere kant stond raakte licht beschadigd, maar door een iets grotere tussenafstand was de schade hier beperkter.

De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen en passanten en het wrak afgezet. In de loop van de ochtend zal de Forensische Opsporing verder onderzoek doen.

Vorig artikelGeldoverschot Stichting Leergeld naar huiswerkbegeleiding en schoolreizen
Volgend artikelNationale Snertdag Deventer bij restaurant Huis Vermeer