DEVENTER – Het Burgerweeshuis en Raster Jongerenwerk slaan de handen in één en organiseren Spin-it: een gratis workshoptraject voor jonge DJ’s. In vier workshops komen thema’s als mixen, scratchen, beatmatchen en het draaien van een eigen set aan bod. Het traject is voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar uit Deventer en omstreken.

Er wordt veel geproduceerd en gedraaid door jongeren in Deventer. Er ontbreekt echter een platform voor beginnende of opkomende DJ’s. Met Spin-it willen de organisatoren het opdoen van kennis en ervaring , maar ook het ontmoeten van nieuwe jonge creatievelingen stimuleren.

Het traject bestaat uit vier workshops van drie uur. Naast het behandelen van de lesstof is er ook ruimte voor het oefenen met draaitafels. Elke week zal er een nieuw thema worden behandeld om zo stapsgewijs de ins en outs rondom DJ’en te leren. De workshops vinden plaats in jongerencentrum The Mall Rivierenwijk. Coach Wantigga, een groot lokaal voorbeeld zal het traject begeleiden.

Wantigga, pseudoniem van Jonathan Andreas Tan, is een Deventer DJ, producer en rapper. Onder het Franse label Roche Musique heeft Wantigga twee EP’s uitgebracht. Daarnaast is hij werkzaam als producer voor artiesten als Damso. Wantigga was te zien op festivals als Lowlands, Tomorrowland, Pukkelpop, Down The Rabbit Hole en tourt regelmatig in Europa en Azië.

Aan het eind van dit traject presenteren de deelnemers hun skills tijdens een optreden op 8 februari in het Burgerweeshuis. Deze presentatie is openbaar en gratis toegankelijk voor iedereen.

Aanmelden?
Meld je aan door een mail te sturen naar spin-it@burgerweeshuis.nl met jouw naam, leeftijd, telefoonnummer en woonplaats. Aanmelden kan tot 1 januari. Meer informatie: www.burgerweeshuis.nl/talent/spin-it

Spin-it is een initiatief van het Burgerweeshuis en Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club en Stichting Wesselings van Breemen.

Vorig artikelKerstmarkt bij de Ulebelt op 14 december
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 06 december: veel wind en natte dag