DEVENTER – ‘Maak van je snertdag een feestdag!’ Helaas is de feestmaand december voor te veel mensen geen vrolijke periode om naar uit te kijken. Om hier wat aan te doen is een ludiek event in het leven geroepen: de Nationale Snertdag. Op 8 december worden mensen door heel Nederland met elkaar verbonden. In Deventer vindt dit sociale event plaats bij restaurant Huis Vermeer.

Waarom de Nationale Snertdag? 

Je kent het wel, donkere wintermaanden met slecht weer en weinig te doen. De kids zijn druk en het normale leven ligt vrijwel stil, met name op zondag. December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn. Helaas is het zo dat er ook veel mensen zijn die totaal niet uitkijken naar de feestdagen. In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen 55-plussers eenzaam. Dit betekent dat één op de vier 55-plussers een eenzame decembermaand tegemoet gaat.

Dit kan en moet anders dacht organisator Klup: “Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Na een succesvolle eerste en tweede editie keert de Nationale Snertdag terug op de tweede zondag van december. We verwachten dit jaar zo’n 750 snert-eters op 36 horeca locaties door heel Nederland”.  Op zondag 8 december om 16.00 uur terecht bij restaurant Huis Vermeer. Je krijgt een kop huisgemaakte snert  voor 5 euro. Iedereen is welkom. Lust je nou geen snert? Geen probleem, het draait om de gezelligheid en ontmoeting!

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door sociaal platform Klup (www.kluppen.nl) in samenwerking met enthousiaste 50-plussers en lokale horecaondernemers in Nederland. Meer informatie over de Nationale Snertdag vind je op www.nationalesnertdag.nl. Op een aantal locaties kun je je nog inschrijven.

Vorig artikel13e autobrand in Deventer op de Beestenmarkt
Volgend artikelNieuwe locatie voor Fietsen Alle Jaren Deventer