Marlin, wanna meet?
Zeker, ik ben erg nieuwsgierig. “Toegankelijk maar met een verfijnde kaart”, zo omschrijft eigenaar Arthur Oost zijn onlangs geopende restaurant. Ik zie kip, oesters maar ook diverse soorten vis en vegetarisch op de overzichtelijke kaart. “Het kan eenvoudig, maar ook zo uitgebreid als je wil”, legt Arthur uit. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken.” Collega Wim vertelt over het pand en de geschiedenis. Erg leuk om te horen. Het gerecht waar de medewerkers het meest trots op zijn is echt wel de kip rotisserie. Heel aanlokkelijk, maar ik laat me met diverse gerechten verrassen. Omdat ik moet rijden, ga ik voor een alcoholvrije Gin-tonic, aanbevolen door Wim. Ik proef kruidnagel en mandarijn, een verfrissende, winterse combinatie. De wijnkaart is zeer uitgebreid met wel meer dan 30 soorten.

Op mijn bord een zeebaarsfilet met een pittig pepertje en krokantje van de huid is een smaakvol gerecht. Mijn tafelheer krijgt piepkuiken voorgeschoteld met hoisinsaus. En prachtig gepresenteerd. Ik steek alvast een duim op naar de chef, die je in dit elegante maar ook toegankelijke restaurant aan het werk kunt zien.

Wijnkenners en blijven leren

We raken aan de praat met medewerker Cathy, die ons vriendelijk serveert en serieuze plannen heeft haar wijnbrevet te halen. Een fijne leerplek, zo ervaart zij. Het is zeker te merken dat de sfeer onderling heel ontspannen is, zelfs nu het echt drukker wordt.

Na een amuse hapje van aardappel mogen we nog meer lekkers proeven. Black Angus sucade met aardappelpuree en rode kool klinkt alsof je het thuis kunt klaarmaken. “Het zachte vlees heeft echt overnight gestoofd“, legt Arthur uit, en dat proef je. De heek filet bevalt me ook uitstekend.

Relaxte hectiek

Bij het dessert panna cotta lik ik mijn vingers af. Het restaurant zit inmiddels bomvol gezellig keuvelende en genietende mensen. Van gezellige stelletjes tot wijnende vriendinnen, het publiek is dan ook divers. We sluiten af met een heerlijke cappuccino. Heerlijk eten in een trendy maar toch toegankelijk restaurant. Een zaak waar het eten naar meer smaakt en het betrokken team er wat moois van maakt met elkaar. Graag tot een volgende keer! Door Sonja Veneman

Vorig artikel30 clubs deden mee in gemeente Deventer met Grote Clubactie
Volgend artikelVoetbal beleven en zaken doen als (ander)halve Business Cardhouder van GA Eagles?