zaterdag, 13 juli 2024

Ruim honderd bezoekers naar `Bathmen aardgasvrij`

BATHMEN – Woensdagavond 27 november was het volle bak in de grote zaal van Boode in Bathmen. Ruim 100 geïnteresseerde Bathemers waren op de informatiebijeenkomst ‘Bathmen aardgasvrij’ afgekomen.

De bezoekers werden door de gemeente Deventer, Noaber-Energie, woonstichting De Marken en Buro Loo bijgepraat over de huidige ontwikkelingen in en kansen voor een duurzaam en aardgasvrij Bathmen. 

Woonstichting De Marken werkt hard aan de verduurzaming van haar woningen en de nieuwbouw van gasloze woningen op de Bathmense Enk. In 2050 wil de woonstichting alle woningen geheel duurzaam hebben. De gemeente en Buro Loo, dat de gemeente ondersteund in de begeleiding van initiatieven richting aardgasvrije wijken, gaven kort informatie over de noodzaak van de omschakeling naar duurzame energie, de (bestaande) duurzame initiatieven en mogelijkheden en de open einden die er nog zijn. 

Na de pauze was het tijd voor een klimaat wereldcafé. 14 groepen gingen aan de slag met de beantwoording van drie vragen. Welke kansen en (on)mogelijkheden zie je voor Bathmen? Hoe kun je als dorp hiermee aan de slag en wat heb je daarvoor nodig? Wat zijn de volgende stappen en wie moeten die zetten? Per tafel werden de drie belangrijkste punten teruggekoppeld. Aan het eind stonden op het projectiescherm meer dan 30 ideeën, wensen en aanbevelingen. 

De resultaten van de avond worden verwerkt in een eerste voorstel voor een routekaart richting een aardgasvrij Bathmen. Dit voorstel wordt dan weer met de Bathemers besproken en aangescherpt. Informatie over de vervolgstappen is te vinden op www.deventerstroomt.nlwww.noaber-energie.nl en www.demarken.nl. 

Vorig artikelDeventer zwem- en poloclub de IJsel viert 100 jarig jubileum
Volgend artikelWeerbericht woensdag 04 december: bewolkt en af en toe zon
error: Content is beschermd!!!