DEVENTER – De vuurwerkshow van vanavond gaat niet door! De show op de Worp is afgelast door ernstige mist. De mist gaat in de loop van de avond flink toenemen waarbij het zicht wordt beperkt tot minder dan 200 meter. Er is een code geel afgegeven voor heel Nederland.

“Daar liggen twee overwegingen aan ten grondslag”, vertelt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman.

“Eén reden is de mist. De verwachtingen voor vanavond zijn dusdanig dat er niet veel van het vuurwerk te zien zal zijn. We willen een deceptie voorkomen voor de mensen die speciaal voor een mooie vuurwerkshow naar de binnenstad van Deventer komen. Zoals bekend wordt het vuurwerk afgestoken op de Worp aan de overkant van IJssel. Er hangt nu al een nevel boven de rivier en dat wordt de komende uren alleen maar erger.”

Slecht zicht is ook reden om de vuurwerkshow uit veiligheidsoverwegingen niet door te laten gaan. “We willen niet stimuleren dat de mensen in dikke mist voor of na de jaarwisseling de weg op gaan. Je zou extra gevaarlijke omstandigheden als gemeente creëren en dat wil je natuurlijk niet”, aldus Stuurman.

Het is niet bekend of het publiek op een ander moment alsnog op een vuurwerkshow wordt getrakteerd.

Vorig artikelDeventer heeft z’n eigen Meilandjes in Frankrijk, La Chouette
Volgend artikelNieuwjaarsreceptie Deventer op 07 januari