zaterdag, 25 maart 2023
FOTO: Otto Westra

Herplant kerstbomen van de baan, toekomst klimaatbos onbekend

DEVENTER – Dit jaar kunnen Deventenaren hun kerstboom met kluit niet laten herplanten in het Klimaatbos. Het Groenbedrijf, dat helpt bij het herplanten, laat weten dat de grond van het Klimaatbos is verkocht en daarom geen bomen meer bijgezet worden,

Het herplanten van de gebruikte kerstbomen was de afgelopen jaren in trek; Zo werden er vorig jaar ca. 400 bomen bijgezet in het Klimaatbos aan de Siemelinksweg bij de oprit van de A1.

Het Groenbedrijf laat weten het ‘enorm jammer vinden maar we hopen volgend jaar weer een nieuw kerstbomenklimaatbos aan te planten.’ Bij navraag bij Het Groenbedrijf over de toekomst van het Klimaatbos was op het moment van schrijven niemand bereikbaar voor commentaar. De kerstbomen die door het Groenbedrijf werden verhuurd worden in en rondom de stad geplant.

error: Content is protected !!