zondag, 16 juni 2024
Foto: Bart Ros

Stadsgezicht verstoord door nieuwe installaties op dak Luxor

DEVENTER – De Stichting Oud Deventer (SOD) heeft grote moeite met de nieuwe luchtbehandelingsinstallaties op het dak van de voormalige bioscoop Luxor aan de Brink. Volgens de stichting zijn deze installaties vanaf grote delen van het Bergkwartier op storende wijze zichtbaar.

In een brief aan het college laat de SOD weten dat de huidige situatie voor de stichting ‘onaanvaardbaar’ is. Neelco Osinga, secretaris van SOD: ‘Deze lelijke apparatuur is ondermeer vanaf grote delen van het Bergkwartier op storende wijze zichtbaar.’

Volgens de SOD kunnen de luchtinstallaties van de Luxor gecamoufleerd worden onder een puntdak. Daarom wil de stichting dat het college de voorkeur uitspreekt voor het behoud van puntdaken voor het stadsgezicht. FOTO: Bart Ros

Vorig artikelHerplant kerstbomen van de baan, toekomst klimaatbos onbekend
Volgend artikelDeventer maakt kans op titel beste binnenstad 2020
error: Content is beschermd!!!