Opvallende verschijning tussen de bedrijfspanden op De Marslanden (Zwolle): de gevels van een westernstadje aan de Marconistraat. Binnen huist een van de grootste specialisten in reizen naar Canada en de Verenigde Staten. “Mensen moeten hier de voorpret van de reis al ervaren”, verklaart directeur en oprichter Paul Backer over het uiterlijk van zijn bedrijf Tioga Tours.

Het innerlijk doet niet onder voor de buitenkant. Binnen bouwde Tioga Tours zo’n typisch Amerikaans restaurant uit de tijd van televisieserie Happy Days en een complete saloon. Daar klinkt moderne countrymuziek. In twee filmzalen verlekkeren reizigers zich alvast op de trip naar Canada of Amerika. “Alles draait hier om beleving…”, zegt Backer, terwijl hij bij een grote camper staat.

Hij verhuisde in 2017 met zijn bedrijf vanuit vestigingen in Sint Jansklooster en Deventer naar Zwolle. Kwestie van uit het jasje gegroeid. Aan de Marconistraat werken ondertussen veertig medewerkers aan droomreizen naar de overkant van de grote plas. Amerikagangers uit heel Nederland en België bezoeken het reisbureau in Zwolle. Ze hebben zich doorgaans online al goed voorbereid. “Maar uiteindelijk willen ze niet online boeken. De reis bespreken met ervaren adviseurs die het land door en door kennen, vinden ze belangrijk”, zegt Backer. Ook daarom organiseert Tioga Tours nog tot eind maart twee keer in de maand een Infodag, waarop belangstellenden alle informatie voor hun droomtrip krijgen.

Vorig artikelDe Rots & Water methode door Kinderbeweegcoach Annemieke
Volgend artikelDimence & Twomorrow gaan samenwerken