DEVENTER – Annemieke ten Dam is blij en trots. Sinds april vorig jaar heeft ze haar ambitie en droom kunnen waarmaken, door te starten met haar eigen bedrijf Kinderbeweegcoach Deventer.

Annemieke werkt ze al sinds haar 17e vol enthousiasme met kinderen. In de recreatieve sector, de buitenschoolse opvang en als onderwijsassistent. Nadat ze haar PABO opleiding had afgerond ging ze in het basisschoolonderwijs aan de slag als gymlerares.

Rots & Water Methodiek
Door haar werk als gymlerares kwam ze in contact met de Rots & Water Methodiek. Via de school kon ze de training als instructeur van de Rots en Water Methodiek gaan volgen. De training werd gegeven door de grondlegger van de inmiddels wereldwijd bekende methode van Freerk Ykema. Er ging een wereld voor haar open. De cursus maakte veel los en ze wist meteen “deze training gun ik alle kinderen.  Bij deze methode ligt mijn toekomst”.

De Rots & Water methodiek is een weerbaarheidstraining waarbij communicatie en sociale vaardigheden bij kinderen in de leeftijd van 9-12 en van 12-18 jaar wordt vergroot. De kinderen wordt door gerichte oefeningen en spelvormen geleerd hun lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en weerbaarheid te vergroten.

Nadat Annemieke de training met goed gevolg had afgerond, ging ze de methode zelf toepassen in haar lessen. “Het is een totaal andere manier van lesgeven”, vertelt ze stralend. “Bij de traditionele gymlessen draait het om motorische vaardigheden en prestatie en worden de lessen gegeven in grote groepen. Bij Rots en Water draait het niet om de resultaten, of je wint of verliest, maar gaat het om de ervaringen en het bewustworden. In groepen van maximaal 10 kinderen staat de basisveiligheid centraal. Vanuit dit vertrekpunt wordt er gewerkt aan de leerdoelen, zoals: voor jezelf opkomen, nee durven zeggen, pestgedrag negeren of aangaan en je eigen keuzes durven maken”.

Mindfulness methode Eline Snel
Annemiek geeft sinds kort ook Mindfulness voor kinderen. Een perfecte aanvulling op de Rots & Water Methodiek. Tegenwoordig worden de kinderen overladen met prikkels en staat de prestatie centraal en komen ze slecht tot rust. De methode van Eline Snel is zeer praktisch, efficiënt en eenvoudig. In 8 lessen leren de kinderen een balans te vinden tussen actie en rust, in denken en in doen. D.m.v. aandachtsoefeningen, het werkboek en ademhalingsoefeningen leren de kinderen tot rust te komen, hun gedachten en gedrag te observeren en te reflecteren.

Meer informatie en gratis proeflessen
De lessen Rots & Water en Mindfulness worden op vrijdagmiddag- en avond gegeven in het Hof van Salland in Diepenveen. Voor meer informatie, gratis proeflessen en de ouderinformatieavonden surf dan even naar http://kinderbeweegcoachdeventer.nl/

BRONFOTO: Annemieke ten Dam
Vorig artikelTweede editie ‘SchaatsvoorALS’ in De Scheg
Volgend artikelAmerikareizen beginnen in Zwolle