DEVENTER – Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan Geertruidentuin iets aangepast en voorlopig vastgesteld. Projectontwikkelaar Synchroon heeft in overleg met de gemeente, plannen ontwikkeld om het terrein van het voormalige Geertruidenziekenhuis te ontwikkelen als woonlocatie met maximaal 224 woningen en 900 m2 aan kleinschalige en ambachtelijke bedrijvigheid. Ten behoeve van de plannen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het college legt het plan nu voor aan de gemeenteraad.

Karakteristieke woningen
In deze groene, centrale omgeving staat het monumentale Sociaal Medisch Centrum Deventer (SMCD-gebouw) van het voormalige Deventer Ziekenhuis. Dit gebouw wordt, naast de nieuw te ontwikkelen karakteristieke woningen, onderdeel van het plan. Het betreft dus deels transformatie en deels nieuwbouw in een groene setting.

Het gebied is sinds 2008 in afwachting van herontwikkeling en inmiddels zijn grote delen van het voormalige ziekenhuis gesloopt.

BRONFOTO: gemeente Deventer
Vorig artikelStadstroubadour Deventer: zingend medicijn tegen kille Twittercultuur
Volgend artikelSchrijf je in voor de Kika loop Colmschate van 29 maart