donderdag, 20 juni 2024
FOTO: Jeffrey Hurenkamp

Bosvelt en Van Dop verlengen tot 2022

DEVENTER – Rust, stabiliteit en continuïteit. In de kantoororganisatie en het voetbalbedrijf. Het waren belangrijke doelen die Go Ahead Eagles uitsprak na het rampseizoen 2017/2018. Twee belangrijke pijlers onder het vernieuwde fundament van de club – technisch manager Paul Bosvelt en algemeen directeur Jan Willem van Dop – verlengden vandaag hun contract tot medio 2022.

Een gespreid bedje was het niet, waar Bosvelt en Van Dop in terecht kwamen bij hun aantreden in 2018. Daarom luidde de eerste en misschien wel belangrijkste opdracht van het duo: het terugbrengen van rust en stabiliteit aan de Vetkampstraat.

Ongoing Process

“Daar zijn we samen met onder meer Hans de Vroome en later Alex Kroes hard mee aan de slag gegaan”, vertelt algemeen directeur Jan Willem van Dop, die onder meer de portefeuilles supporterszaken, commercie, veiligheid en bondszaken beheert. “We hebben alles vooral overzichtelijker gemaakt, zoals de overleg- en beslisstructuur en de taken en verantwoordelijkheden van iedereen die bij de club actief is. Tegelijkertijd is dit een ongoing process. Onrust kan altijd op de loer liggen, zeker in een voetbalbedrijf. Neem afgelopen zomer: net geen promotie en een onverwachte zoektocht naar een nieuwe trainer. Ook toen kwam het teamgevoel duidelijk naar voren.”

Resultaten

Dat teamgevoel is een van de redenen waarom aandeelhouder Alex Kroes zo opgetogen is met de contractverlenging van Bosvelt en Van Dop. “We zijn een club in beweging, een club met ambities”, vertelt Kroes. “Dan is het van groot belang dat je – wat er ook gebeurt – kunt steunen op mannen als Paul Bosvelt en Jan Willem van Dop. Mannen die bij de club passen, de rust kunnen bewaren en Go Ahead Eagles verder helpen. De eerste resultaten van hun inzet zijn al volop zichtbaar en die lijn kan nu worden doorgezet.”

Uitdagingen

Technisch manager Paul Bosvelt was eerder speler en assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. Hoe kijkt hij naar zijn rol als technisch manager? “Twee aspecten spreken mij met name aan”, legt hij uit. “Allereerst het feit dat het bij Go Ahead Eagles is. Ten tweede de vele uitdagingen die er op allerlei facetten van het technische vlak liggen. Uitdagingen om met z’n allen de schouders onder te zetten en zo de club naar boven te helpen. Ik zie ernaar uit hier ook de komende jaren aan bij te dragen.”

Vorig artikelDeventer Stadstroubadour van start
Volgend artikelWeerbericht donderdag 09 januari
error: Content is beschermd!!!