DEVENTER – De pas aangestelde Stadstroubadour Maarten van Veen gaat een serie liedjes schrijven over onbekende Deventenaren en hun verhaal. Gisteren, tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, maakte hij zijn officiële debuut. Afgelopen december werd er al een pilot opgenomen over de vrijwilligers van het Dickensfestijn.

De Stadstroubadour schrijft liedjes over de levens en beroepen die Deventer typeren. Niet altijd de bekendste mensen, maar juist de mensen die onder de radar veel belangrijk werk verrichten. Bijvoorbeeld medewerkers van kenmerkende bedrijven, maar ook vrijwilligers of welzijnswerkers. Hij gaat naar de mensen toe. Hij schrijft de songs naar aanleiding van een interview en voert ze uit op een plek die hoort bij het verhaal. Daarbij zijn ook collega’s, vrienden en stadsgenoten welkom.

Van Veen: “Ik vind het een eer om als eerste troubadour van Deventer liedjes te mogen schrijven over mijn stadsgenoten en hun verhaal. Ik hoop dat de liedjes eraan bijdragen dat we wat meer oog krijgen voor elkaar en voor wat iedereen bijdraagt aan onze mooie stad.”

Stadstroubadour in 2020 van start

De Stadstroubadour gaat officieel pas in januari aan het werk, maar in december maakte hij officieus al zijn ‘debuut’.  Met een nummer dat ging over de vrijwilligers van het Dickens Festijn, dat ieder jaar plaatsvindt in de binnenstad van Deventer. Het Dickens Festijn is een heel populair festijn, Deventer stroomt helemaal vol op de twee dagen dat het festijn plaatsvindt, in 2019 waren er rond de 125.00 bezoekers.

Vorig artikelInformatie voor nieuwe inwoners Okkenbroek
Volgend artikelBosvelt en Van Dop verlengen tot 2022