DEVENTER – De kinderen bij Partou aan de Groenewold in Deventer werden vrijdagochtend tijdens de Nationale Voorleesdagen voorgelezen door Ron König, onze burgemeester. In het kader van De Nationale Voorleesdagen las hij de kinderen voor uit de prentenboeken ‘Moppereend’ en ‘De schildpad was zijn schildje kwijt’.

Voordat we gingen lezen haalde de burgemeester zijn ketting uit een boek! De burgemeester vertelde over zijn speciale ketting, met de IJssel en het wapen van Deventer op die ketting. Daarna luisterden de kinderen aandachtig naar het verhaal in de centrale hal van het kindcentrum, wezen plaatjes aan en waren samen verbaasd over het mooie nieuwe schild voor schildpad. Daarna was de tafel gedekt in de peutergroep en gingen de peuters samen eten. Dat was voor de burgemeester een mooie gelegenheid voor een rondleiding door het Kindcentrum Borgele, waar naast Partou kinderopvang ook de Borgloschool, de Linde en het orthopedagogisch dagcentrum ’t Lantaarntje ieder op hun eigen manier invulling geven aan de Nationale Voorleesdagen.

Het Voorleesontbijt is onderdeel van De Nationale Voorleesdagen die van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari plaatsvinden. Tijdens De Nationale Voorleesdagen besteedt Partou extra veel aandacht aan voorlezen. Het prikkelt de fantasie, verhoogt de woordenschat en zorgt voor een rustpunt op de dag. Daarnaast is voorlezen ook nog eens heel erg leuk!

Vorig artikelUpdate: Vondst V1-bom naast de A1 vol met explosieven
Volgend artikelRestaurant review door Sonja Veneman: Restaurant NuNu