DEVENTER – Op 10 januari werd er bij werkzaamheden voor de verbreding van de A1 (ter hoogte van Wilp) onderdelen gevonden van een V1-bom. De EOD heeft enkele controlewerkzaamheden uitgevoerd op de locatie. De EOD is daar op maandag 13 januari 2020 mee gestart. Zij hebben onderzocht welke resten van de V1 nog in de grond liggen. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de V1 in zijn geheel in de grond ligt met de complete springlading.

De gemeenten Voorst en Deventer organiseren in februari bijeenkomsten om een algemene uitleg te geven over het proces van de ruiming en verschillende scenario´s. Als duidelijk is wat er precies in de grond ligt en hoe de ruiming verloopt, ontvangen omwonenden en omliggende bedrijven meer informatie.

BRONFOTO: Twitter gemeente Deventer
Vorig artikelSchrijf je in voor de Kika loop Colmschate van 29 maart
Volgend artikelBurgemeester leest voor op kinderopvang Partou Groenewold