DEVENTER – Artius, Cultuurpodium Keizerslanden begint met iets nieuws: Colleges voor ouderen gegeven door jongeren. We doen dit in samenwerking met de stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan. Een mens is namelijk nooit te oud om te leren. Enthousiaste studenten geven colleges aan ouderen. Geen zware kost, maar wel informatief en zeer de moeite waard.

We beginnen met de Collegereeks ‘De Wondere Wereld van Afrika’ door studentdocente Céline van Schaik. Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges. Het eerste college heeft de titel ‘Wat is Afrika?’. In dit college gaan we kijken naar het beeld dat wij hebben over het continent, hoe we die hebben gevormd en wat er van waar is aan de hand van verschillende theorieën.

Het tweede college heeft de titel ‘Afrika voor de kolonies’. Afrika heeft een prachtige geschiedenis, maar heeft vooral ook hele bijzondere koninkrijken gekend ver voordat het Westen of het Midden-Oosten ooit voet had gezet op het continent. In dit college gaan we deze bijzondere verhalen ontdekken en gelijkenissen trekken met ons eigen continent.

Het derde college draagt de titel: ‘Wie is dé Afrikaan?’. Een college dat zich voornamelijk richt op de verschillende stammen en culturen binnen in het continent, hoe ze ontstaan zijn, waarin ze verschillen maar ook waar ze eventueel overlappen.

Het vierde en laatste college gaat over iets wat we natuurlijk niet kunnen overslaan als we het hebben over Afrika, ‘De dieren en natuur van het continent’. Zoals de titel al verklapt gaan we in dit college dieper in op de prachtige flora en fauna van Afrika, zowel op het land als in het water.

Data: Donderdagen 23 en 30 januari en 6 en 13 februari 2020

Aanvang: 10.00 uur

Duur: 60 minuten

Entree: Gratis

Locatie: Woon-en zorgcentrum Humanitas, Radboudlaan 1 Deventer

Vorig artikelAanlegsteiger voor veerpont wordt tijdelijk verplaatst
Volgend artikelLezing Gert Jan Blankena ‘Sporen in het Landschap’