DEVENTER – Op donderdag 23 januari geeft Gert Jan Blankena een lezing Sporen in het Landschap in ’t Lokaal, Grote Kerkhof 6a, Deventer. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ca 21.30 uur.

Gert Jan Blankena is jarenlang ecoloog geweest bij de gemeente Apeldoorn. In zijn lezing vertelt hij over bijzondere vormen in het landschap die hij tijdens zijn werk tegenkwam en over betekenis en achtergronden daarvan. Wallen, dammen, stroomgeulen, restanten van sprengen, merkwaardige kuilen: wat betekenen die, hoe zijn ze ontstaan, wat kunnen ze ons vertellen? Blankena zal laten zien dat het om sporen van menselijke bewoning van lang vervlogen tijden gaat. Moderne technologieën en methoden bieden nieuwe inzichten in de oorsprong van de diverse sporen.

De lezing wordt georganiseerd door KNNV- en IVN- Deventer, is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor verder informatie: Frens Westenbrink, 06-53226766, f.westenbrink@kpnmail.nl.

Vorig artikelColleges bij Artius-Humanitas
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Geld