Ik heb altijd moeite met afscheid nemen, aan de telefoon, op bezoek en zo ook afgelopen zondag. Want Richard van de Venne speelde zijn laatste wedstrijd in het rood-geel. Hij was al akkoord met RKC om in Waalwijk zijn grenzen te verleggen. Tien jaar geleden was Richard nog actief in de kelder-klasse, nu lonkt de eredivisie voor de laatbloeier uit Oss. Richard is een bijzonder sympathieke vent, de longen van het elftal, constant dreigend. Maar ook altijd goudeerlijk. We hadden wel een klik, spraken ook over thuis waar hij en zijn vrouw genoten van een zoontje sinds vorig jaar. Natuurlijk ook over voetbal, maar randzaken zijn altijd het leukst. De mooiste gesprekken komen voort als de microfoon is opgeborgen, conversaties die de mixed-zone veelal niet verlaten. Randzaken blijken voor Richard ook belangrijk, zo vertelde hij eerlijk dat drie uur rijden iedere dag wel de grootse keerzijde was van de huidige job. Met een aanstelling in Waalwijk gaat Richard niet alleen eredivisie spelen, maar bespaart hij een berg aan reistijd. Er voor terug komt Soufyan Ahannach, ooit een talent bij Almere, waar hij één seizoen uitblonk en vertrok naar Engeland. Daar had hij de pech dat Brighton & Hove Albion net promoveerde en waarmee zijn speelkans nihil was geworden, verhuur aan Sparta was het gevolg. Daar liep hij een dubbele beenbreuk op en sindsdien speelde Soufyan één bekerwedstrijd en twee invalbeurtjes op het tweede niveau in België. Een kernspeler vervangen voor een speler die sinds april 2018 geen wedstrijd meer speelde, daar krijg ik een ‘Glynor Plet gevoel’ bij. Noem mij maar kritisch en ik zal hem fêteren als ik het verkeerd heb, maar wat voor een risico neem je nu als club! De groep zit goed in elkaar en je haalt de spil er uit, verkoopt hem voor een schijntje. Ik hoop echt dat ik verrast ga worden door Soufyan, dat hij karakter toont en het op zijn heupen krijgt en Kowet meesleept richting een spannend competitieslot. Ondertussen verwerk ik het vertrek van Van der Venne naar Waalwijk; dank je wel Richard, dank voor je arbeidsethos, je passie, je scherpte, je onaflatende inzet voor onze club. Het ga je goed!

BRONFOTO: Erik van Luttikhuizen
Vorig artikel1e ontwerp Lebuinuspleinen in de maak
Volgend artikelTweede editie ‘SchaatsvoorALS’ in De Scheg